vanhemmuusmatka logo

Kirjoita synnytystoivelista

10.03.23

Mitä synnytystoivelistaan?

Mitä synnytystoivelistaan pitäisi kirjoittaa? No yksinkertaisuudessaan se, mitä toivot synnytykseltä. Pohdi rauhassa esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Mitkä asiat ovat sinulle synnytyksessä tärkeitä?
  • Millaisen synnytyksen haluaisit kokea?
  • Jos koet synnytyspelkoa, miten sitä voisi synnytyksen aikana lievittää?
  • Miten haluaisit lievittää synnytyskipujasi?
  • Millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä synnytyksessä?

Siinä missä joku keskittyy synnytyksen kivunlievitystapoihin, toinen haluaa vain olla omassa rauhassa synnytyksen aikana ja kolmas toivoo synnyttävänsä veteen. Synnytystoivelista onkin hyvä tapa kertoa kätilölle juuri sinun ajatuksistasi ja toiveistasi synnytykseen.

Synnytystoivelistaan kannattaa kirjata toiveita myös synnytyksen jälkeiselle ajalle:

  • Millaista apua kaipaatte imetykseen?
  • Onko teillä asioita, jotka aiheuttavat mahdollisesti ahdistusta tai pelkoja?
  • Toivotteko perhehuonetta tai aikaistettua kotiutumista sairaalasta?
  • Onko teillä muita toiveita synnytyksen jälkeen?

Pohtikaa yhdessä, mitkä toiveet koette juuri teille tärkeimmiksi.

Toiveita synnytykseen

Kun pohdit synnytystoiveita, muista synnytyksen yllätyksellinen luonne. Valitettavasti synnytykset eivät mene aina täsmälleen kuten on suunniteltu. Siksi kannattaa ennen kaikkea valmistautua avoimin mielin. Jokaikinen synnytys on yksilöllinen ja ainutlaatuinen kokemus. Kun synnytykseen on valmistautunut kunnolla, synnytyskokemus on yleensä parempi, vaikka synnytys ei menisi täysin omien suunnitelmien mukaan. Kätilöt ovat synnytyksessä teitä varten ja pyrkivät toteuttamaan toiveenne mahdollisuuksien mukaan.

Synnytystoivelistamalli

Olemme laatineet täytettävän synnytystoivelistapohjan, jonka avulla tuot omia ajatuksiasi, toiveitasi ja mahdollisia pelkojasi esiin synnytystä hoitaville kätilöille. Monen sivun kirjoittaminen on turhaa, sillä kätilön pitää pystyä omaksumaan toiveenne myös kiireessä. Kirjoita toiveesi lyhyesti ja selkeästi, jotta kätilö ehtii lukea ne ajatuksella.

-Elsa ja Riikka, Vanhemmuusmatkan kätilöt

 

Lataa itsellesi Vanhemmuusmatkan ilmainen synnytystoivelistapohja alta: 

Tervetuloa Suomen kattavimpaan perhe- ja synnytysvalmennukseen verkossa!

Saat käyttöösi kahden kätilön osaamisen, tiedon ja tuen ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka keskellä yötä vauvan huutaessa. Vanhemmuusmatka on perheesi matkaopas vanhemmuuteen.

Tutustu lisää: vanhemmuusmatka.fi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram