vanhemmuusmatka logo

Synnytystoivelista

10.03.23

Mikä on synnytystoivelista?

Synnytystoivelistan kirjoittaminen on keino kertoa omista toiveistasi synnytyksessä. Sen avulla voitte kertoa omat toiveenne kätilölle jo heti synnyttämään saapuessa. Osassa sairaaloista synnytykseen liittyvät toiveet voi kirjata myös sähköiseen esitietojärjestelmään. Harkitse rauhassa, haluatko laatia myös paperisen toivelistan, joka löytyy helposti potilaspapereistasi ja osuu kätilön silmiin esimerkiksi vuoronvaihdon yhteydessä tietojärjestelmiin hukkumisen sijaan. Synnytystoivelista on salassapidettävä asiakirja siinä missä kaikki muukin hoitoosi liittyvä tieto. 

Miksi tehdä synnytystoivelista?

Meidän kätilöiden näkökulmasta tärkeintä on avoin keskustelu siitä, mikä juuri sinulle on synnytyksessä tärkeää, sillä jokainen synnyttäjä on yksilö. Synnytystoivelistan lisäksi on tärkeää keskustella toiveistasi kätilön kanssa. Käy toiveet läpi myös tukihenkilön kanssa ennen synnytystä, jotta hän voi tukea sinua paremmin.

Synnytykseen valmistautuminen vaikuttaa positiivisesti synnytyskokemukseen, hallinnan tunteeseen ja tietoisuuteen siitä, mitä omat toiveesi tarkoittavat käytännössä. Kun valmistaudut etukäteen ja otat asioista selvää, osaat tuoda omat toiveesi esiin. Valmistautuminen parantaa synnytyskokemusta myös, vaikka synnytys ei menisi täysin omien suunnitelmien mukaan. Synnytystoiveet kannattaa pohtia ja kirjata myös sektiosynnytystä varten.

-Elsa ja Riikka, Vanhemmuusmatkan kätilöt

 

Lataa itsellesi Vanhemmuusmatkan ilmainen synnytystoivelistapohja alta: 

Tervetuloa Suomen kattavimpaan perhe- ja synnytysvalmennukseen verkossa!

Saat käyttöösi kahden kätilön osaamisen, tiedon ja tuen ajasta ja paikasta riippumatta, vaikka keskellä yötä vauvan huutaessa. Vanhemmuusmatka on perheesi matkaopas vanhemmuuteen.

Tutustu lisää: vanhemmuusmatka.fi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram