vanhemmuusmatka logo

tervetuloa Vanhemmuusmatkalle!

Löydät meistä lisää tietoa klikkaamalla otsikkoa.
Tietoa meistä
Kuka Elsa?
Kuka Riikka?
Miksi Vanhemmuusmatka on perustettu?
Miltä kuulostaisi elää maailmassa, jossa jokaisella olisi yhtäläiset lähtökohdat vanhemmuuteen? Nykyajan vanhemmuus saattaa olla haastavaa, sillä mielipiteitä hyvästä vanhemmuudesta kuuluu joka suunnasta. Miten löytää oma ääni ja luottaa omiin vanhemmuustaitoihinsa?

Nykypäivän perhevalmennus ei vastaa perheiden tarpeita, saati hyödynnä olemassa olevan teknologian mahdollisuuksia. Eikö olisikin hienoa valmistautua vanhemmuuteen omalla kotisohvalla videoita katsellen, kaikessa rauhassa ja yhdessä keskustellen?

Jokainen perhe ansaitsee laadukkaan perhe- ja synnytysvalmennuksen asuinpaikastaan, sosioekonomisesta asemastaan tai äidinkielestään riippumatta. Tämän tavoitteen eteen me teemme töitä. Olemme luoneet Vanhemmuusmatka perheitä varten. Verkkoon rakennettu valmennuksemme mahdollistaa saman sisällön riippumatta siitä, missä perhe asuu. Sisältömme pyrkii pysymään ruohonjuuritasolla, jotta sinä oikeasti ymmärtäisit, mistä on kyse.

Anna meille palautetta valmennuksien sisällöstä ja rakenteesta. Ota meidän some seurantaan ja pääset kertomaan omat toiveesi tulevaisuuden sisällön suhteen. Toimintamme kehittyy ja muotoutuu tarpeiden mukaisesta. Luomme jatkuvasti uutta sisältöä. Tervetuloa Vanhemmuusmatkan pariin!

- Elsa ja Riikka
Kuka Elsa?
Heippa! Olen Elsa Penttilä, toinen Vanhemmuusmatkan perustajista. Lisäksi olen kätilö ja visuaalinen sisällöntuottaja.

Asun Ulvilassa Satakunnassa mieheni kanssa heidän vanhalla sukutilallaan peltojen ja metsän ympäröimänä. Vaikka asun nykyään maalla, koen itseni vahvasti myös kaupunkilaiseksi. Onneksi tällä hetkellä saan molemmista maailmoista parhaat puolet. Luonteeltani olen sellainen, että kaipaan elämääni paljon luovuutta ja spontaaniutta. Luova puoleni pääsee toteuttamaan itseään myös yhdessä puolisoni kanssa, sillä teemme paljon itse remonteista tuunaukseen ja puutarhaan asti.

Olen syntynyt Tansaniassa. Lapsuudesta kerrotut tarinat, luetut kirjeet ja nähdyt kuvat herättivät vahvan halun kulkea naisen, lapsen ja perheen rinnalla. Kätilön ammatti on minulle valtava etuoikeus ja iso osa identiteettiäni. On kunnia saada kulkea perheen tukena syntymästä aina sinne viimeisiin hetkiin asti.

Päädyin visuaalisen sisällöntuotannon pariin alunperin valokuvausopinnoista. Opiskelin valokuvausta, koska halusin yhdistää valokuvaamisen kätilön työhön. Kuvaajana vahvuuteni on aitojen tunteiden välittäminen ihmissuhteissa. Rakastan raskaus-, vauva- ja perhekuvauksia. Jokainen kuva, jonka valokuvaaja ottaa, kertoo aina myös kuvaajasta. Koska Vanhemmuusmatkan valokuvat ovat minun ottamiani, valmennuksien kuvia katsomalla pystyt näkemään, miten minä näen ihmiset ja perheet. Tämän lisäksi Vanhemmuusmatkan visuaalinen ilme on myös omaa käsialaani.

Olen asunut elämäni aikana useita kertoja ulkomailla. Yksi asia pysyy samana maasta riippumatta - vanhempien tarve huolehtia lapsistaan. Jokainen perhe on ansainnut parhaan mahdollisen alun uuden perheenjäsenen kanssa.
Vanhemmuusmatkalla haluamme mahdollistaa tämän jokaiselle perheelle. On tärkeää, että vanhemmat luottavat omiin vanhemmuustaitoihinsa.

Jatkuva lisäkoulutus ja osaamisen kehittäminen on minulle tärkeää. Niiden avulla voimme myös jatkossa taata, että sisältömme aidosti vastaa vanhempien tarpeisiin.

Onko sinulla minulle kysymyksiä? Laita rohkeasti viestiä esimerkiksi somen kautta. Vastaan mielelläni sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Tervetuloa Vanhemmuusmatkalle!

- Elsa

Kuka Riikka?
Moi! Olen Riikka Jalonen, toinen Vanhemmuusmatkan perustajista.

Koulutukseltani olen muun muassa kätilö, sekä sotedigitalisaation asiantuntija. Arkeani ilostuttavat vuonna 2019 syntyneet identtiset kaksospojat, sekä heidän kesällä 2022 syntynyt pikkuveljensä. Asumme Kokemäellä Satakunnassa luonnon ja rauhan keskellä, mikä on mainio ympäristö vauhdikkaiden poikien seikkailuille kun he tutustuvat maailmaan. Matkassani kulkee myös endometrioosi, jonka kanssa olen luovinut yli puolet elämästäni.

Ryhdyin aikanaan yrittäjäksi, jotta saan tehdä itseni näköistä, luovaa ja edelläkäyvää työtä perheiden hyväksi. Yrittäjyys tuo mukanaan vastuun vastapainoksi myös liudan vapauksia. Niiden avulla kiireinen työ, harrastukset ja perhe on mahdollista sovittaa yhteen. Elinikäinen oppiminen, uuden luominen ja elämän hetkistä nauttiminen ovat minulle tärkeitä arvoja. Varsinkin pienten lasten vanhempana aika tuntuu kuluvan siivillä, eikä ainutkertaisia hetkiä saa oikeasti kokea kuin sen kerran.

Kaikki kolme lastamme ovat saaneet alkunsa pakastealkionsiirrolla TAYSissa. Itse asiassa he kaikki ovat samaa alkioerää vuodelta 2018. Kolmas vain odotti vuoroaan pakastettuna! Lapsettomuusprosessin läpikäyminen ei ollut helppoa, mutta en mistään hinnasta luopuisi siitä kokemuksesta. Se opetti valtavasti omasta itsestäni ja antoi rohkeutta tavoitella myös muita unelmiani.

Kun Vanhemmuusmatka perustettiin, odotin jo kolmatta poikaamme. Tein tietoisen ratkaisun jatkaa töissä vauvan synnyttyä. Vaikka valintani ei sovi perinteiseen vanhemmuuden muottiin, se on meidän perheelle juuri oikea. Poika kulkee mukanani ja töitä tehdään hänen ehdoillaan. Yhtä aikaa saan seurata sekä lapseni, että Vanhemmuusmatkan kasvua.

Haluaisitko kysyä minulta jotakin? Laita rohkeasti viestiä vaikka somen kautta. On tosi hienoa, että olet löytänyt tiesi Vanhemmuusmatkan pariin. Tavoitteenamme on täyttää reppusi tiedolla ja taidolla, jonka avulla vanhemmuudestasi tulee korvaamattoman antoisaa. Tervetuloa mukaan!

- Riikka
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram