vanhemmuusmatka logo

HEI KOLLEGA!

Täältä löydät videoita ja ohjeita, joita saat vapaasti käyttää perheiden ohjaukseen. Ole hyvä!
Kaipaatko uutta materiaalia synnytysvalmennukseen? Haluaisitko antaa vanhemmille laadukkaampaa materiaalia muistin tueksi kotiin? Löydät sitä täältä!
Me teemme työtä yhteisen päämäärän eteen: onnellinen ja hyvinvoiva perhe.
Onko mielessäsi aihe, josta ei ole kunnollista ohjausmateriaalia olemassa? Ota meihin yhteyttä.
Synnytys
Imetys
Ohjeita perheille

Synnytys

Voit näyttää perheille videoita ohjauksen tukena tai käyttää niitä synnytysvalmennuksessa. Löydät täältä videoita aiheista synnytyksen käynnistyminen, synnyttämään lähteminen, TENS-laite ja TENS-laitteen käyttö.

Synnytyksen käynnistyminen

Synnytyksen käynnistyminen: Millä eri tavoin synnytys voi käynnistyä? Mikä on limatulppa? Mistä lasketaan synnytyksen kesto? Milloin synnytys on käynnissä?

Milloin lähteä sairaalaan?

Synnyttämään lähteminen: Mistä tietää, milloin lähteä sairaalaan? Mistä tietää synnytyksen käynnistyessä, mikä on normaalia ja mikä ei ole  normaalia? Milloin pitää ottaa nopeasti yhteyttä synnytyssairaalaan?

TENS-laite

TENS-laite: Mikä on TENS-laite? Mistä TENS-laitteen saa käyttöönsä? Millaisia turvallisuusasioita TENS-laitteen käytössä täytyy huomioida?

TENS-laitteen käyttö

TENS-laitteen käyttö: Miten TENS-laitetta käytetään? Mikä on TENS-laitteen Boost-toiminto? Miten tukihenkilö voi käyttää TENS-laitetta?

Imetys

Voit näyttää perheille videoita ohjauksen tukena tai käyttää niitä perhe- tai imetysvalmennuksessa. Löydät täältä videoita aiheista nälkämerkit, hyvä imute, hyvä imetysasento, käsinlypy ja maidon pumppaus.

Nälkämerkit

Nälkämerkit: Mistä tiedät, että vauvallasi on nälkä? Milloin vauva kannattaa ottaa rinnalle? Mitä hyötyä nälkämerkkien opettelusta on?

Hyvä imuote

Hyvä imuote vai huono imuote?: Millainen on hyvä imuote? Millaisia asioita imuotteessa kannattaa huomioida? 

Hyvä imetysasento

Hyvä imetysasento: Miksi hyvään imetysasentoon kannattaa kiinnittää huomiota? Millainen on hyvä imetysasento? Miten korjata huono imetysasento?

Käsinlypsy

Käsinlypsy: Mitä on käsinlypsy? Miksi käsinlypsy kannattaa opetella? Miten voit parantaa maidon herumista? Millainen on käsinlypsytekniikka? 

Maidon pumppaus

Maidon pumppaus: Maidonpumppaus on helppoa, kunhan perusteet on kunnossa. Miten maitoa pumpataan? Mikä ero on herutustoiminnolla ja pumppaustoiminnolla? Miten niitä käytetään maidonpumppauksessa? Miten pumpattu maito kannattaa pakastaa? Miten pumpun osat pestään?

Tulostettavia ohjeita perheille

Voit käyttää näitä ohjeita perheiden ohjauksessa tai jakaa niitä perhevalmennuksen materiaalina.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram